2015年5月30日星期六

Diet asas kanggo Patients karo penyakit ginjel Nemen

Ing asas diet kanggo patients karo nemen penyakit ginjel punika minangka nderek: limang kurang lan siji dhuwur: kalium kurang, uyah kurang, fosfor kurang, kurang lemak, protein kurang (kajaba sing karo Nephrotic sindrom), vitamin dhuwur.
1. kalium kurang dhuwur isi kalium panganan kudu pareng: kabeh jinis saka kelompok jamur becik ditonton, kentang, yam Cina, Gobis, tanggal, bananas, oranges, jamur putih, Peach, apricot, bayem, rudo pekso, etc
2. uyah kurang isi uyah dhuwur panganan: MSG, soda, cracker, mie nggoleki pepe, soy sauce, lan sapiturute Patients kang meksa getih ora stabil utawa wis busung abot, ngirim supaya uyah. Ing umum, saben sabar njupuk uyah kurang saka 3 g saben dina.
Isi 3. fosfor kurang dhuwur fosfor panganan: produk pangan segara lan tanduran segara kayata seaweed, Bokor Padasan, wetenge kewan kang, sesame, teh, madu, yolk, etc
4. cathetan lemak kurang: Punika ingkang boten pareng kanggo nggunakake lenga kewan nalika masak. Njupuk lenga sayur-sayuran utamané, ora njupuk ing pangan lemak. Iku luwih apik kanggo patients penyakit ginjel duwe jagung lenga sing asam lemak unsaturated.
5. protein kualitas tinggi bisa njupuk jumlah tengen putih endhog, susu lan meat mimpin nggoleki, jumlah lelebon ngirim ora kurang saka 100g. Ora njupuk saben jenis saka perkakas, kayata peanuts, wiji melon lan walnuts.
6. dhuwur vitamin njupuk luwih sayur-sayuran lan saben jenis vitamin kayata woh pir, apel, timun, tomat, lan sapiturute

Wigati: supaya pangan pedhes (kayata trikatuka, jahe, papak, etc). Supaya kumelun lan omben-omben, lan supaya asu meat. Nalika kang oliguria, patients perlu kanggo ngontrol intake banyu. Ing umum, intake banyu ngirim ora kurang saka volume cipratan ing dina sadurunge.

没有评论:

发表评论