Ing asas diet kanggo patients karo nemen penyakit ginjel punika minangka
nderek: limang kurang lan siji dhuwur: kalium kurang, uyah kurang, fosfor
kurang, kurang lemak, protein kurang (kajaba sing karo Nephrotic sindrom),
vitamin dhuwur.
1. kalium kurang dhuwur isi kalium panganan kudu pareng: kabeh jinis saka
kelompok jamur becik ditonton, kentang, yam Cina, Gobis, tanggal, bananas,
oranges, jamur putih, Peach, apricot, bayem, rudo pekso, etc
2. uyah kurang isi uyah dhuwur panganan: MSG, soda, cracker, mie nggoleki
pepe, soy sauce, lan sapiturute Patients kang meksa getih ora stabil utawa wis
busung abot, ngirim supaya uyah. Ing umum, saben sabar njupuk uyah kurang saka 3
g saben dina.
Isi 3. fosfor kurang dhuwur fosfor panganan: produk pangan segara lan
tanduran segara kayata seaweed, Bokor Padasan, wetenge kewan kang, sesame, teh,
madu, yolk, etc
4. cathetan lemak kurang: Punika ingkang boten pareng kanggo nggunakake lenga
kewan nalika masak. Njupuk lenga sayur-sayuran utamané, ora njupuk ing pangan
lemak. Iku luwih apik kanggo patients penyakit ginjel duwe jagung lenga sing
asam lemak unsaturated.
5. protein kualitas tinggi bisa njupuk jumlah tengen putih endhog, susu lan
meat mimpin nggoleki, jumlah lelebon ngirim ora kurang saka 100g. Ora njupuk
saben jenis saka perkakas, kayata peanuts, wiji melon lan walnuts.
6. dhuwur vitamin njupuk luwih sayur-sayuran lan saben jenis vitamin kayata
woh pir, apel, timun, tomat, lan sapiturute
Wigati: supaya pangan pedhes (kayata trikatuka, jahe, papak, etc). Supaya
kumelun lan omben-omben, lan supaya asu meat. Nalika kang oliguria, patients
perlu kanggo ngontrol intake banyu. Ing umum, intake banyu ngirim ora kurang
saka volume cipratan ing dina sadurunge.
没有评论:
发表评论