2015年6月11日星期四

Apa ora Bun Level Tambah

Apa ora tingkat Bun nambah? Bun cendhak kanggo nitrogen urea getih, kang metabolisme Final saka protein. Iku cepot metu saka awak liwat ginjel. Ing sawetara normal Bun diwasa 3.2 ~ 7.2 mmol / L (9 ~ 20mg / dl). Yen asil ujian punika luwih dhuwur tinimbang 7.2mmol / L, kita nimbang iku dhuwur lan dangu getih dhuwur urea nitrogen bakal ngrusak awak kanggo iku metabolisme sampah sawise kabeh kang ngirim wis kosong, bisa diperlokake metu saka awak. Dadi yen tingkat saka urea getih nitrogen dhuwur, ing paling wektu nuduhake yen ana karusakan ing ginjel. Ing tangan liyane, uga bisa disambungake karo gedhe banget lelebon saka protein. Sabanjure, kita bakal duwe panjelasan rinci.
1. Kakehan lelebon saka protein bisa mimpin menyang getih dhuwur urea nitrogen. Ing metabolisme protein, NH3 lan C02 sing diprodhuksi, kang gabungke menyang urea ing ati. Umumé, protein 1g bisa metabolisme 0.3 urea. Kajaba iku, ing aspek saka nitrogen ing urea lan urea punika 28/60. Kita bisa uga wong jumlah saka nitrogen punika saklawasé 50%. Nanging, kita ora perlu dadi kuwatir kanggo tambah tingkat punika sak wentoro lan sawise liyane saka intake melorot saka protein, tingkat Bun (urea getih nitrogen) bakal nguripake normal.
2. discharging kemampuan saka ginjel sudo, kang ndadékaké menyang tingkat Tambah Bun (High Bun Level). Ginjel minangka organ penting kang cepot urea. Sawise kang filtrated ing glomeruli ginjel, urea bisa reabsorped ing tubules ginjel. Sawise urea tekan tubules ginjel, luwih kacepetan urinating punika, liyane urea bakal kosong, bisa diperlokake metu saka awak. Saka ndhuwur, kita bisa mangerteni sing glomeruli ginjel lan tubules ginjel sing tissue ginjel utama kang pengaruhe Discharging saka urea.

Ing glomeruli ginjel, ana membran basilar kang pori. Liwat nglewati ing, molekul cilik bisa kosong, bisa diperlokake. Nanging, nalika ginjel rusak, pori bakal rusak lan urea ora bisa discharge uga, mangkono nyebabake tingkat dhuwur saka urea getih nitrogen ing getih.

没有评论:

发表评论