Apa ora tingkat Bun nambah? Bun cendhak kanggo nitrogen urea getih, kang
metabolisme Final saka protein. Iku cepot metu saka awak liwat ginjel. Ing
sawetara normal Bun diwasa 3.2 ~ 7.2 mmol / L (9 ~ 20mg / dl). Yen asil ujian
punika luwih dhuwur tinimbang 7.2mmol / L, kita nimbang iku dhuwur lan dangu
getih dhuwur urea nitrogen bakal ngrusak awak kanggo iku metabolisme sampah
sawise kabeh kang ngirim wis kosong, bisa diperlokake metu saka awak. Dadi yen
tingkat saka urea getih nitrogen dhuwur, ing paling wektu nuduhake yen ana
karusakan ing ginjel. Ing tangan liyane, uga bisa disambungake karo gedhe banget
lelebon saka protein. Sabanjure, kita bakal duwe panjelasan rinci.
1. Kakehan lelebon saka protein bisa mimpin menyang getih dhuwur urea
nitrogen. Ing metabolisme protein, NH3 lan C02 sing diprodhuksi, kang gabungke
menyang urea ing ati. Umumé, protein 1g bisa metabolisme 0.3 urea. Kajaba iku,
ing aspek saka nitrogen ing urea lan urea punika 28/60. Kita bisa uga wong
jumlah saka nitrogen punika saklawasé 50%. Nanging, kita ora perlu dadi kuwatir
kanggo tambah tingkat punika sak wentoro lan sawise liyane saka intake melorot
saka protein, tingkat Bun (urea getih nitrogen) bakal nguripake normal.
2. discharging kemampuan saka ginjel sudo, kang ndadékaké menyang tingkat
Tambah Bun (High Bun Level). Ginjel minangka organ penting kang cepot urea.
Sawise kang filtrated ing glomeruli ginjel, urea bisa reabsorped ing tubules
ginjel. Sawise urea tekan tubules ginjel, luwih kacepetan urinating punika,
liyane urea bakal kosong, bisa diperlokake metu saka awak. Saka ndhuwur, kita
bisa mangerteni sing glomeruli ginjel lan tubules ginjel sing tissue ginjel
utama kang pengaruhe Discharging saka urea.
Ing glomeruli ginjel, ana membran basilar kang pori. Liwat nglewati ing,
molekul cilik bisa kosong, bisa diperlokake. Nanging, nalika ginjel rusak, pori
bakal rusak lan urea ora bisa discharge uga, mangkono nyebabake tingkat dhuwur
saka urea getih nitrogen ing getih.
没有评论:
发表评论